FAQ

Een obstakelrun zoals de Buffelrun loop je natuurlijk niet elke dag. Naast superleuk, is het dan ook best pittig! Daarom voorzien we je hieronder van wat tips en veelgestelde vragen zodat je goed voorbereid bent op de Buffelrun en deze blessurevrij kunt doorstaan. Zo blijft jouw deelname voor altijd in je geheugen gegrift!

Kan ik de bevestigingsmail opnieuw ontvangen?

Controleer of de mail wellicht in je spam-box terecht is gekomen. Als dit niet het geval is neem dan met ons contact op via info@buffelrun.nl. Wellicht is je e-mailadres niet goed ingevoerd namelijk. We gaan dan kijken hoe we dit kunnen oplossen. Stuur altijd een kopie van je betalingsbewijs mee.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Ga naar je persoonlijke dashboard en selecteer het ticket waarvoor je de gegevens wilt aanpassen. Of het nog mogelijk is om de gegevens aan te passen hangt af van het moment waarop je dat wilt doen. 2 weken voorafgaand aan het evenement sluiten we namelijk je dashboard om de registratielijsten, bestellingen van producten etc. definitief te maken.

Hoe kom ik in mijn dashboard?

In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na je inschrijving staat een link naar je persoonlijke dashboard. Als je de bevestigingsmail niet meer kunt vinden of niet meer hebt kun je ook bij je dashboard komen door onderaan het inschrijfformulier van het evenement op “mijn registratie beheren” te klikken.

Ik ontvang de inlogcode niet, wat nu?

Controleer of de mail wellicht in je spam-box terecht is gekomen. Als dit niet het geval is neem dan met ons contact op via info@buffelrun.nl. Wellicht is je e-mailadres niet goed ingevoerd. We gaan dan kijken hoe we dit kunnen oplossen. Stuur altijd een kopie van je betalingsbewijs mee.

Kan ik achteraf nog upgrades/extra tickets aanschaffen?

Zolang de voorraad strekt kun je tot 14 dagen voor het evenement nog upgrades/extra tickets aanschaffen. Ga naar je dashboard en zoek het ticket waarvoor je upgrades wilt aanschaffen. Klik vervolgens op “Extra’s bijbestellen” en bestel je gewenste producten.

Moet ik mijn ticket printen?

Het is niet nodig om je ticket te printen. Je kunt je tickets digitaal meenemen op je telefoon om te scannen.

Ik ben verhinderd of geblesseerd en wil me afmelden, kan dat?

Nee helaas kun je niet meer afmelden na een onverhoopte verhindering of blessure. Wel kun je tot 2 weken voorafgaand aan het evenement je ticket via je dashboard overdragen aan iemand anders.

Kan ik mijn ticket overdragen aan iemand anders?

Tot 14 dagen voor het evenement kun je je ticket overdragen aan iemand anders. Ga naar je dashboard en zoek het ticket dat je wilt overdragen. Ga naar de gegevens en klik op “ticket overdragen”. Deel de link met degene aan wie je het ticket wilt overdragen of voer zelf de gegevens van de nieuwe deelnemer in.

Ik heb een verkeerd ticket gekocht, kan ik nog ruilen?

Tot 14 dagen voor het evenement kun je je ticket nog omruilen. Ga naar je dashboard en zoek het ticket dat je wilt omruilen. Ga naar de gegevens en klik op “ticket omruilen”. Je ontvangt een kortingscode ter waarde van je originele bestelling die je kunt gebruiken bij het aanschaffen van een nieuw ticket. Je eerder gekochte ticket komt te vervallen.

Kan ik mijn geld terug krijgen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om gekochte tickets te crediteren óf hiervoor geld te terug te geven.

Kan ik alsnog een actiepagina aanmaken?

Als je tijdens je registratie niet direct een actiepagina voor Kika of Fight Cancer hebt aangemaakt kan dit achteraf alsnog. Ga naar je dashboard, selecteer je ticket en klik op “registratie bewerken”. Klik vervolgens op “actiepagina” en maak een actiepagina aan. Je ontvangt nu een mail over je actiepagina.

Hoe kan ik contact opnemen?

Heel makkelijk, als je nog vragen hebt waarvan je de antwoorden hier niet hebt gevonden stuur je een e-mail naar info@buffelrun.nl

Is een combiticket voor de Kalfjesrun voor 25 euro altijd voor 1 Kind (4 t/m 6 jaar) en 1 Ouder?

Ja. Je loopt met zijn 2-en mee op 1 ticket en krijgt dus 2 startbewijzen. 1x ouder en 1x kind. Hiervoor krijgt het kind o.a. een shirt. De ouder niet. Die kan het bij kopen indien gewenst voor € 12,50 (vooraf + servicekosten of op locatie zonder servicekosten indien dan nog beschikbaar)

Wat betaalt een ouderbegeleider voor het ticket als die meeloopt met de Familyrun van 4km? Is dat ook 25 euro?

Ja. De prijs voor een ouder en een kind is hetzelfde namelijk € 25,00 om mee te mogen doen met de FamilyRun

Voorbereiding
Off course

De Buffelrun vindt hoofdzakelijk plaats in het buitengebied van Boerdonk, dus train ook op onverharde wegen daarmee kun je enkel- en knieblessures zoveel als mogelijk voorkomen. Bouw de duur en intensiteit geleidelijk op, zodat je spieren en gewrichten kunnen wennen aan deze andere vorm van belasting.

Niet alleen je benen

Train niet alleen je beenspieren maar ook je bovenlichaam. Tijdens diverse onderdelen van de buffelrun moet er worden geklommen of geklauterd, denk hierbij aan de monkeybars, de walls etc. Bij de eerste hang je met je volle gewicht aan horizontale rekken en moet je naar de overkant “zwieren”. Voorkom schouderblessures door ook hier functioneel te trainen.

Rek en strek oefeningen

Rekken en strekken is niet het meest leuke maar wel heel belangrijk en het helpt echt! Zeker als je langere afstanden gaat lopen. Training verkort je spieren en daarmee loop je meer risico op blessures, voor een goed resultaat houd je je rek- of strekpositie 10/15 seconden vast.

Voeding

Zorg voor goede voeding en genoeg eiwitten voor je spieropbouw als je gaat trainen. Drink op de dag van deelname ruim vóór de start voldoende water, je lichaam heeft tijd nodig om het op te nemen. Bij de lange afstanden van de Buffelrun bieden we gratis iets te eten aan voor extra energie.

In de natuur

De natuur is natuurlijk iets waar we zuinig op moeten zijn. Bestorm de hindernissen op ons parcours daarom met beleid. Zorg ervoor dat je geen water binnenkrijgt, spoel je na de run goed af en wees alert op eventuele open wonden. Maak deze zelf direct goed schoon, meld je bij één van onze ehbo-posten of ga naar je huisarts als je het niet vertrouwt.

Zwanger?

Wij raden zwangere vrouwen, of personen met een lage weerstand, af om deel te nemen.

Draag de juiste kleding!

Een goede outfit is het halve werk maar wat is dat nu eigenlijk? We geven je graag advies! Katoen wordt zwaar en blijft erg lang nat, daarom is ons belangrijkste advies: draag geen katoen! Op zoek naar geschikte kleding? Tijdens de Buffelrun kan juiste kleding natuurlijk niet ontbreken. Bezoek de webshop van Dutch Mud Men. Hier vindt je een uitgebreid overzicht van kleding, schoenen en andere benodigheden. Bij het bestellen van de kaartjes krijg je ook een gratis Buffelrun shirt cadeau!

Kleren maken de man!

Zorg voor het juiste schoeisel. Je hebt stevige, solide schoenen nodig die jou helpen bij de vele uitdagende hindernissen op het parcours. Trailrunningschoenen zijn hiervoor de beste keus, deze hebben meer grip door de grove zool en bieden meer bescherming.

Speciaal voor de dames

Onderschat ‘m niet: de sportbeha! Het juiste model vinden is belangrijk en een kwestie van maatwerk. Stap eens binnen bij een sportwinkel en laat je adviseren.

Meer vragen?

Heb je na het zien van deze informatie nog meer vragen? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op. Wij helpen je graag verder!